Следващият министър на здравеопазването, който и да е той,  за

...
Следващият министър на здравеопазването, който и да е той,  за
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Следващият здравен министър трябва да слуша специалистите

" Следващият министър на опазването на здравето, който и да е той,  с цел да се оправи с пандемията и с цел да ръководи рецесията, би трябвало да се вслушва в мнението на експертите, а не да извършва нарежданията на политиците ", разяснява в " Нещо повече " доктор Мирослав Ненков, анестезиолог ВМА, някогашен здравен министър.

" Специалистите ще му кажат какво да направи и в случай че той ги изслуша, ще се лимитират нещата, само че в случай че неговите решения са повлияни от политически задни мисли, ще имаме това, което имаме през днешния ден ", сподели още доктор Ненков.

По думите му е изцяло неразбираемо за какво България изиска помощ от Европейски Съюз за справяне с рецесията .

" Ако Европейски Съюз ни подари 20 хиляди дихателни апарата - кой ще ги ръководи тези дихателни апарата? Ако ни подари 15 хиляди кревати - къде ще ги сложим и кой ще ги ръководи тези кревати - това е малко като в детската градина ", сподели още доктор Ненков.

Д-р Ненков съобщи, че е извънредно време да имаме държавно управление , тъй като някой би трябвало да носи политическа отговорност,  да се каже за какво се теглят толкоз заеми, откакто се твърди, че имаме добра събираемост на приходите, уточни още лекарят.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР